Skip to content
رونویس

رونویس

رونویس

Primary Menu
  • صفحه نخست
  • تکنولوژی
    • تکنولوژی
    • ویدئوv
    • علمی
      • سلامت
  • گالری ها
    • پخش صوت
    • پخش فیلم
    • پخش فیلم ( آپارات )
    • گالری عکس
  • اخبار خودرو
  • Home
  • ماجرای تهاجم گوجه فرنگی به آشپزخانه‌های قاجاری
  • اخبار

ماجرای تهاجم گوجه فرنگی به آشپزخانه‌های قاجاری

robi 1404-09-16

۱۵:۳۱ – ۱۶ آذر ۱۴۰۴

باشگاه خبرنگاران جوان – غذای تهران قدیم را باید به دوران قبل از گوجه‌فرنگی و بعد از آن تقسیم کرد. زمانی که دوست‌محمدخان معیرالممالک بعد از سفر فرنگستان بذر گوجه‌فرنگی را به تهران آورد و در یکی از زمین‌هایش در پایتخت پرورش داد، فکرش را نمی‌کرد این ماده غذایی انقلابی در طعم و طبخ غذای ایرانی ایجاد کند.

حمید شاهین‌پور، کارشناس و پژوهشگر غذا، می‌گوید: «۲ ماده غذایی بیشترین اثر را در غذای دوره قاجار داشت: گوجه‌فرنگی و سیب‌زمینی. در این بین، تأثیر گوجه‌فرنگی در طعم غذاها بیشتر بود. غذاهایی که تا آن موقع همیشه به رنگ زردچوبه و زعفران و یا سبز بودند، حالا قرمز رنگ شدند. در حقیقت، این ماده غذایی تحولی در آشپزی قجری ایجاد کرد که من آن را مثبت نمی‌دانم. غذاهای ایرانی تا قبل از گوجه‌فرنگی از لحاظ طعم و رنگ بسیار متنوع بود و گوجه‌فرنگی بیشتر رنگ و لعاب به آن داد؛ طعمی که در غذاهای دوره صفویه نمی‌چشیم. گوجه‌فرنگی به خودیِ خود خوب است، اما وقتی به عنوان چاشنیِ غذا و رب استفاده می‌شود، دیگر تنوعی باقی نمی‌ماند. این در حالی است که خورش‌ها و غذاهای ایرانی با یکدیگر متفاوت بودند و هرکدام چاشنی خاص خودش را داشت.»

گوجه‌فرنگی ترش، خوش‌مزه و خوشرنگ، یک چاشنی سهل و آسان برای مطبخ قجری بود که رفته‌رفته جای خود را در آشپزخانه‌ها باز کرد و کم‌کم چاشنی‌های متنوع ایرانی را پس زد.
مرحوم نجف دریابندری، نویسنده و مترجم بنام ایرانی که کتاب مستطاب آشپزی را با مشارکت همسرش فهیمه راستکار به قلمی طنز نوشته است، دل خوشی از گوجه‌فرنگی نداشته و می‌نویسد: «ما در قدیم تمبرهندی داشتیم، آبغوره و گردغوره داشتیم، آبلیمو داشتیم، آلو داشتیم، لواشک داشتیم، لیموعمانی داشتیم، قره‌قروت و انواع چیزهای دیگر داشتیم. هرکدام از این‌ها جای خودش را داشت، ولی الان خانم‌ها همهٔ این چیزها را فراموش کرده‌اند. رب گوجه‌فرنگی را آماده از دکان می‌گیرند و یک قاشق می‌ریزند توی خورش. تمام شد و رفت. اسم این جریان را بنده گذاشته‌ام «حمله یا تهاجم گوجه‌فرنگی.»

منبع: همشهری آنلاین

+

About the Author

robi

Author

View All Posts

مطالب پیشنهادی از سراسر وب

  1. حواشی هنرمندان | تیکه جنجالی قیاسی به ژوله
  2. پاسخ بی شرمانه زینب موسوی به انتقادات درباره تمسخر شاهنامه
  3. عکس | چهره خندان ویگن در کنار غلامرضا تختی در یک مراسم خصوصی؛ اوایل دهه ۴۰

Post navigation

Previous: عملکرد ابزار‌های تامین مالی زنجیره تولید طی امسال از ۵۴ همت عبور کرد
Next: اسبقیان: همه فدراسیون‌ها مورد حمایت وزارت ورزش و جوانان هستند – رونویس | اخبار ورزشی

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کد امنیتی *

پست های مرتبط

13319367_645.jpg
  • اخبار

راهنمای کامل سلامت پوست، از روتین روزانه تا مقابله با خشکی و جوش

robi 1404-09-17
  • اخبار

ترفندهای زمستانی برای جلوگیری از کم‌آبی بدن

robi 1404-09-17
%D8%B3%D8%B9%DB%8C%D8%AF+%D8%AC%D9%84%DB%8C%D9%84%DB%8C.jpg
  • اخبار

سعید جلیلی دوباره با گوساله سامری خبرساز شد!

robi 1404-09-17

.

نوشته‌های تازه

  • تغییر ساعات کار ادارات کل کشور در زمستان ۱۴۰۴
  • راهنمای کامل سلامت پوست، از روتین روزانه تا مقابله با خشکی و جوش
  • لایحه تغییر ساعت کار کارمندان روی میز مجلس
  • ترفندهای زمستانی برای جلوگیری از کم‌آبی بدن
  • آیا عوض نکردن تسمه تردمیل به مفاصل آسیب می زند؟ ؛ نکاتی برای نگهداری اصولی

.

پیشنهاد سردبیر

21052823_219.jpeg
  • اخبار ویژه

تغییر ساعات کار ادارات کل کشور در زمستان ۱۴۰۴

robi 1404-09-17
13319367_645.jpg
  • اخبار

راهنمای کامل سلامت پوست، از روتین روزانه تا مقابله با خشکی و جوش

robi 1404-09-17
122947.jpg
  • اقتصادی

لایحه تغییر ساعت کار کارمندان روی میز مجلس

robi 1404-09-17
  • اخبار

ترفندهای زمستانی برای جلوگیری از کم‌آبی بدن

robi 1404-09-17
  • خانه
  • فروشگاه
  • حساب کاربری
  • تماس با ما
  • فروشگاه ووکامرس
Copyright © All rights reserved. | MoreNews by AF themes.
advanced-floating-content-close-btn