به گزارش خبرگزاری برنا از اردبیل:علیحسین احدی عالی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت : امسال پیشبینی میشود بیش از ۱۵۰۰ تُن انار از باغات استان برداشت و روانه بازار شود. سطح زیرکشت این محصول در استان ۱۵۶ هکتار است و میانگین عملکرد آن ۱۵ تُن در هکتار برآورد میشود.
وی با بیان اینکه برداشت انار در اردبیل از اوایل مهر تا پایان آبانماه ادامه دارد، افزود: بخش عمدهای از محصول تولیدی با کیفیت بالا و طعم ویژه، علاوه بر مصرف داخلی، به استانهای همجوار نیز ارسال میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل تصریح کرد: «برداشت انار ضمن ایجاد اشتغال فصلی برای روستاییان، به تقویت اقتصاد محلی کمک کرده و برخی مناطق را به مقصد گردشگری کشاورزی تبدیل کرده است.»
به گفته عالی، بیشترین سطح زیرکشت انار در شهرستان گرمی با ۸۳ هکتار قرار دارد و پس از آن شهرستان خلخال با ۴۰ هکتار در حاشیه رودخانه قزلاوزن و شهرستانهای پارسآباد و بیلهسوار با مجموع ۳۳ هکتار در رتبههای بعدی هستند.
وی با اشاره به تنوع ارقام انار در استان گفت: «در حال حاضر ارقام ملس ساوه، بجستان، طارم، سیاهدانه شیراز، قرمز ملس و انار ترش در باغات استان کشت میشود و توسعه باغهای انار در اراضی شیبدار و حاشیه رودخانه قزلاوزن طی سالهای اخیر رشد قابل توجهی داشته است.»
عالی در خصوص آفات محصول نیز توضیح داد: «کرم گلوگاه از مهمترین آفات انار است که موجب پوسیدگی میوه میشود. برای مقابله با آن باید میوههای آلوده از کف باغ جمعآوری و سوزانده شده و اصول بهداشت باغ رعایت شود.»

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در پایان یادآور شد: «از میوه انار فرآوردههایی مانند آب انار، رب، لواشک و مربا تهیه میشود و پوست آن نیز برای تولید رنگهای طبیعی کاربرد دارد. انار سرشار از آنتیاکسیدانها و ویتامینهاست که به تقویت سیستم ایمنی و سلامت قلب کمک میکند.»
|
مطالب پیشنهادی از سراسر وب |

