همشهری انلاین – مریم شییرافکن : به گفته پژوهشگران، ترکیبات فعال موجود در گردو مانند پلیفنولها، پپتیدها و اسیدهای چرب مفید میتوانند با کاهش التهاب، تنظیم عملکرد ایمنی و محافظت از سلولهای مغزی، نقش مهمی در پیشگیری از بیماریهای مزمن ایفا کنند.
تأثیر گردو بر مغز و حافظه
مطالعات نشان دادهاند که عصاره گردو از سلولهای عصبی در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت کرده و عملکرد حافظه را در مدلهای حیوانی بهبود میبخشد. این یافتهها احتمال اثر محافظتی گردو در برابر بیماریهای تحلیلبرنده عصبی مانند آلزایمر را تقویت میکند.
نقش گردو در کنترل قند و چربی خون

همچنین مصرف منظم گردو در حیوانات دیابتی موجب کاهش قند خون، کلسترول بد (LDL) و نشانههای التهابی شده است. پژوهشها حتی حاکی از آن است که عصاره برگ گردو در کاهش علائم آرتریت و بهبود التهاب کبدی مؤثر است.
نیاز به پژوهشهای انسانی گستردهتر
با وجود این، پژوهشگران تأکید دارند که بیشتر شواهد موجود از مطالعات حیوانی بهدست آمده و برای تأیید نهایی اثرات درمانی گردو در انسان، انجام تحقیقات بالینی گسترده ضروری است. با این حال، گنجاندن گردو در رژیم غذایی روزانه میتواند راهی ساده و طبیعی برای تقویت سلامت مغز، قلب و سیستم ایمنی باشد.
منبع :
Ghasemzadeh Rahbardar M, Rashki M, Boskabady MH (2025). A Review of Antioxidant Activity, Anti-Inflammatory Properties, Apoptosis-Regulatory Effects, and Immune System Modulation of Juglans regia L. (Walnut). Food Science & Nutrition, 13(11) , e71081. DOI: 10.1002/fsn3.71081
|
مطالب پیشنهادی از سراسر وب |

