دانشمندان مجموعهای از دستورالعملهای غذایی مربوط به ۲۳ نوع آشپزی در سراسر جهان، از بریتانیا و آمریکا گرفته تا تایلند و اروپای شرقی، را بررسی کردند. این تحقیق نشان میدهد که آمریکا از گیاهان معطر و ادویههای بیشتری نسبت به برخی کشورها استفاده میکند؛ اگرچه غذاهای آمریکایی از نظر ادویه و سبزیجات قابل مقایسه با غذاهای هندی نیستند.
هند پیشتاز استفاده از ادویه در سطح جهان است، در حالی که ایتالیا و تایلند بیشترین استفاده از سبزیجات معطر را دارند. جاکوپو جاکوپینی، استاد ایتالیایی دانشگاه نورتایسترن در ماساچوست و نویسنده این مطالعه، میگوید:
هر غذا، ویژگیها و ترکیبهای خاص خود را دارد.
در غذاهای بریتانیایی بیشتر از لبنیات و غلات بهره میبرند و توجه زیادی به ادویه نمیکنند.

هشدار محققان هاروارد: این روش پخت سیبزمینی خطر دیابت را ۲۰ درصد افزایش میدهد
برای این مطالعه، پروفسور جاکوپینی و همکارانش مجموعهای از دستورهای غذایی مربوط به ۲۳ سبک غذایی در سراسر جهان را بررسی کردند. نمونههای مورد بررسی مربوط به غذاهای آمریکایی، بریتانیایی، آفریقایی، چینی، فرانسوی، هندی، کرهای، ژاپنی، اسکاندیناوی، اسپانیایی و تایلندی میشدند. این مجموعه از دستورالعملهای غذایی دارای ۴۵,۶۶۱ دستور غذا با ۶۰۴ ماده اولیه بود که آنها را در ۲۰ دسته مختلف مانند ادویه، سبزیجات معطر، گوشت، لبنیات و قارچ طبقهبندی کردهاند.
به طور کلی، غذاهای هندی و آفریقایی بیشترین موارد استفاده از ادویه را داشتند، غذاهای کارائیب در میوه، تایلندیها در ماهی، ایتالیاییها در سبزیجات معطر، ژاپنیها در گیاهان، چینیها در ذرت و همچنین در آجیل و دانه بیشترین امتیاز را کسب کردند. غذای هندی به عنوان سبکی که کمترین استفاده از گوشت را دارد، مورد توجه قرار گرفت که این امر به محدودیتهای فرهنگی مصرف گوشت، بهویژه در میان جمعیت گسترده هندوها، بازمیگردد.

راهحل «واقعی» برای مشکل اشک ریختن هنگام خرد کردن پیاز پیدا شد
غذاهای اسکاندیناوی، از لبنیات زیاد استفاده میکند، اما مصرف سبزیجات و گیاهان معطر در آن کمتر است. نویسندگان مطالعه میگویند:
آب و هوای سخت اسکاندیناوی باعث میشود سبزیجات به سختی رشد کنند و همین موضوع سبک آشپزی متفاوتی ایجاد کرده که بیشتر متکی بر سایر مواد غذایی است.
این مطالعه همچنین نتایج جالبی درباره مقایسه غذاهای بریتانیایی و آمریکایی ارائه کرد؛ دو کشوری که همیشه در بحث خوشمزهترین غذاها مورد توجه بودهاند.
ادویهها و سبزیجات معطر معمولاً طعم اصلی غذا را شکل میدهند، بنابراین طعم غذایی که کمتر از آنها استفاده میکند، ملایمتر خواهد بود. با این حال، پروفسور جاکوپینی تأکید میکند که طعم غذا تنها به ادویه محدود نمیشود و مواد دیگر مانند چربی، میزان ترش بودن، تخمیر و عصارهها نیز نقش دارند.

در میان ۲۳ سبک غذایی مورد بررسی، آمریکا بیشترین تعداد دستور غذا و مواد اولیه را داشت؛ در حالی که پرتغال، کره و اسکاندیناوی از کمترین میزان برخوردار بودند. تیم تحقیق همچنین دستورهایی را بررسی کرد که بیشترین تنوع مواد را داشتند؛ در صدر این فهرست، «کُرما سبزیجات» هندی با ۳۱ ماده اولیه مانند بادیان رومی، آفتابگردان، فلفل دلمهای، باترمیلک و فلفل چیلی قرار گرفت.
در همین فهرست، ناچو مکزیکی با ۲۷ ماده اولیه، Grey Cup Chili کانادایی و هچنین کاری مرغ سبز تایلندی با ۲۶ ماده اولیه نیز در رتبههای بالایی قرار گرفتند. غذایی که کمترین تعداد ماده اولیه را داشت، سوپ menestrón پرو با تنها ۱۸ ماده غذایی از آمریکای جنوبی بود. پروفسور جاکوپینی میگوید که کشورهای معروف به «دنیای جدید» مثل آمریکا، کانادا و استرالیا، غذاهای نسبتاً یکدستتری دارند. او میگوید:
این میتواند به دلیل ترکیب فرهنگی قوی ناشی از مهاجرت در این مناطق باشد.
ترفندهای جادویی آشپزی برای تجربهای سریعتر و حرفهایتر در پخت غذا
|
مطالب پیشنهادی از سراسر وب |

