به گزارش رونویس، طبق نتایج یک تحقیق، مصرف مداوم بادام زمینی میتواند فرآیند پیری را با کند کردن روند کوتاه شدن تلومرها آهسته کرده و همچنین خطر ابتلا به بیماریهایی نظیر سرطان، دیابت نوع ۲ و مشکلات قلبی را کاهش دهد.
نقش تلومرها در پیری
تلومرها، کلاهکهایی هستند که در انتهای کروموزومها قرار دارند و با افزایش سن کوتاهتر میشوند. این کوتاه شدن تلومرها میتواند خطر بروز بیماریهای مرتبط با پیری، مانند سرطان، دیابت نوع ۲ و بیماریهای قلبی را افزایش دهد. با این حال، متخصصان تأکید میکنند که رژیمهای غذایی مناسب میتوانند در حفظ طول تلومرها موثر باشند. طبق یک مطالعه جدید، مصرف روزانه بادامزمینی میتواند چنین نقشی ایفا کند؛ اما نکته مهم اینجاست که این اثر مثبت در کره بادامزمینی مشاهده نشده است.
نتایج مطالعات اسپانیایی
محققانی از اسپانیا در پژوهشی که در نشریه «آنتیاکسیدانها» (Antioxidants) منتشر شد، اثرات مصرف مداوم بادامزمینی و کره بادامزمینی بر طول تلومرها را مورد بررسی قرار دادند.
آنتیاکسیدانها و تاثیر آنها
در تحقیقات پیشین مشخص شده است که آنتیاکسیدانها احتمالا میتوانند از کوتاه شدن تلومرها جلوگیری کنند. بنابراین، مصرف بادامزمینی که غنی از آنتیاکسیدانهایی چون ویتامین ئی، نیاسین و پلیفنولهایی مانند رزوراترول است، میتواند به حفظ طول تلومرها کمک کند.
بادامزمینی و محافظت از تلومرها
پژوهشگران بر این باورند که بادامزمینی قادر است گونههای فعال اکسیژن (ROS) را خنثی کرده و التهاب را کاهش دهد. هر دوی این عوامل میتوانند نقش کلیدی در حفاظت از تلومرها و کاهش فرآیند پیری داشته باشند.
|
مطالب پیشنهادی از سراسر وب |

