شایانیوز_ هممون کم و بیش با مشکل بوی بد لیوان آشنا هستیم. فرض کنید یه لیوان شیر یا چای دیشب روی میز مونده و امروز وقتی می خواید ازش استفاده کنید، یه بوی عجیب و ناخوشایند میاد تو دماغتون. تازه اون موقع یادمون میوفته چرا باید لیوان هامون رو همیشه بشوریم. این بوی بد معمولاً از موندن مواد غذایی، چربی ها یا حتی رشد میکروب ها ایجاد میشه. ولی نگران نباشید، مشکل سختی نیست و راحت میشه حلش کرد. فقط باید بدونیم چه روش هایی واقعاً جواب میده و چطور می تونیم لیوان هامون رو همیشه خوشبو نگه داریم. بعضی وقت ها فکر می کنیم با یه شست و شوی ساده با آب همه چیز حل میشه، ولی بعضی بوها سرسختن و نیاز به کارای خاص دارن، مثل جوش شیرین، سرکه یا حتی پوست لیمو. تازه پیشگیری هم خیلی مهمه؛ اگه بعد از هر بار استفاده لیوان هامون رو بشوریم و خشک کنیم، خیلی از این بوهای بد اصلاً ایجاد نمیشن. تو ادامه مقاله هم قراره همه روش های علمی و خانگی برای از بین بردن بوی بد لیوان رو کامل توضیح بدیم تا دیگه هیچ وقت از یه لیوان بدبو اذیت نشید.
![]()
شست و شوی اولیه با آب گرم و مایع ظرفشویی
اولین و ساده ترین گام، شست و شوی دقیق با آب داغ و مایع ظرفشویی است. آب گرم باعث می شود چربی ها و ذرات چسبیده به دیواره لیوان سریع تر حل شوند. اگر از اسفنج نرم استفاده می کنید، حتماً تمام بخش های داخلی و خارجی لیوان، حتی کف و لبه ها را تمیز کنید. نکته مهم این است که بعد از شست و شو، لیوان را کاملاً خشک کنید تا رطوبت باعث رشد باکتری و بوی نامطبوع نشود.
![]()
استفاده از جوش شیرین برای حذف بو
جوش شیرین یکی از قوی ترین بوگیرهای طبیعی است. برای استفاده از آن، یک قاشق چای خوری جوش شیرین را داخل لیوان بریزید و کمی آب گرم به آن اضافه کنید تا حالت خمیری پیدا کند. سپس دیواره های لیوان را با این خمیر بپوشانید و اجازه دهید ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بماند. پس از آن، با آب گرم بشویید. جوش شیرین با خاصیت قلیایی خود ذرات اسیدی و بوی ناشی از تجزیه مواد غذایی را خنثی می کند.
![]()
استفاده از سرکه سفید برای ضدعفونی و بوزدایی
سرکه سفید یک ماده ضدباکتری قوی است و بوی بد ناشی از میکروب ها را به خوبی از بین می برد. کافی است لیوان را تا نیمه با سرکه سفید پر کنید و اجازه دهید حدود ۳۰ دقیقه بماند. سپس آن را خالی کرده و با آب گرم بشویید. برای تأثیر بیشتر می توانید چند قطره آب لیمو نیز اضافه کنید تا بوی سرکه نیز از بین برود.
![]()
روش ترکیبی سرکه و جوش شیرین
اگر لیوان بوی بسیار شدیدی دارد مثلاً بوی کپک یا شیر فاسد، بهتر است از ترکیب جوش شیرین و سرکه استفاده کنید. ابتدا کمی جوش شیرین داخل لیوان بریزید و سپس نصف فنجان سرکه سفید اضافه کنید. این دو ماده با هم واکنش داده و کف می کنند؛ این کف تمام آلودگی های پنهان را از سطح لیوان جدا می کند. پس از چند دقیقه، لیوان را با آب داغ بشویید و در هوای آزاد خشک کنید.
![]()
استفاده از پوست لیمو یا پرتقال
پوست مرکبات حاوی اسانس های طبیعی است که بوی خوشایندی دارند و می توانند بوی بد را خنثی کنند. کافی است پوست تازه لیمو یا پرتقال را داخل لیوان قرار دهید، مقداری آب گرم روی آن بریزید و ۱۵ دقیقه صبر کنید. سپس لیوان را بشویید. این روش علاوه بر از بین بردن بو، باعث براق شدن سطح لیوان نیز می شود.
پیشگیری از ایجاد بوی بد
پیشگیری همیشه بهتر از درمان است. سعی کنید بلافاصله پس از مصرف نوشیدنی، لیوان را بشویید و آن را خشک کنید. اگر از لیوان برای نوشیدنی های لبنی استفاده می کنید، هرگز آن را برای مدت طولانی نشسته رها نکنید، چون باکتری های لاکتیک سریع رشد می کنند و بوی بد تولید می کنند.
![]()
در نهایت
از بین بردن بوی بد لیوان به ترکیبی از تمیزی، خشک کردن کامل و استفاده از مواد طبیعی مانند جوش شیرین، سرکه و لیمو بستگی دارد. با رعایت این نکات، لیوان های شما همیشه تمیز، خوشبو و بهداشتی خواهند ماند.

