شایانیوز- اگه اهل آشپزی باشی، حتماً می دونی که یکی از دردسرهای همیشگی توی آشپزخونه، تمیز کردن پشت قابلمه هاست. مخصوصاً وقتی چند بار غذا سر بره یا روغن پاشیده بشه و شعله هم حسابی گرم باشه، دیگه کار تمومه. یه لایه سیاه و سوخته می چسبه به پشت قابلمه که انگار قصد جدا شدن نداره. هر چی هم با مایع ظرفشویی و سیم میمالی، فقط دستات خسته میشن و اون سیاهی همونجا می مونه. خیلیا فکر می کنن تنها راه خلاص شدن از اون جرم های قدیمی، خریدن مواد شیمیایی گرون یا حتی عوض کردن قابلمه ست، ولی واقعیت اینه که با چند تا ترفند خونگی ساده می تونی قابلمه هات رو مثل روز اول برق بندازی. از همون چیزایی که تو هر خونه ای پیدا میشن، مثل جوش شیرین، سرکه، نمک و لیمو ترش. تازه، بعضی از این روشا هم بوی خاصی نمیدن و هم ضرری برای پوست یا محیط ندارن. پس اگه دلت می خواد بدون زحمت زیاد و بدون خرج اضافه، قابلمه هات دوباره نو و خوشگل بشن، این مقاله مخصوص توعه. بیا با هم یاد بگیریم چطوری با چند ترفند ساده، پشت قابلمه رو تمیز و براق کنیم.
![]()
استفاده از جوش شیرین و سرکه
این ترکیب یکی از قدیمی ترین و مؤثرترین روش ها برای از بین بردن لکه های سوخته است. ابتدا پشت قابلمه را کمی خیس کنید، سپس مقدار زیادی جوش شیرین روی قسمت های سیاه بپاشید. بعد چند قاشق سرکه سفید روی آن بریزید تا شروع به جوشش کند. اجازه دهید ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بماند. حالا با یک سیم ظرفشویی یا اسکاچ زبر سطح را بسابید. ترکیب جوش شیرین و سرکه خاصیت چربی زدایی و جرمگیری بالایی دارد و حتی لکه های قدیمی را هم از بین می برد.
![]()
نمک و لیمو ترش؛ براق کننده طبیعی
برای قابلمه های استیل یا آلومینیومی، نمک و لیمو ترش تازه یکی از بهترین پاک کننده هاست. کمی نمک روی پشت قابلمه بریزید و نصف لیمو را مثل اسفنج روی سطح بمالید. اسید طبیعی لیمو به همراه دانه های نمک، چربی ها را حل می کند و سطح قابلمه را صیقلی می سازد. پس از چند دقیقه، قابلمه را با آب گرم بشویید و خشک کنید.
![]()
خمیر جوش شیرین برای لکه های سرسخت
اگر پشت قابلمه مدت زیادی تمیز نشده و لایه ضخیمی از سیاهی روی آن نشسته، می توانید خمیر جوش شیرین درست کنید. برای این کار سه قاشق جوش شیرین را با کمی آب یا سرکه مخلوط کنید تا حالت خمیری بگیرد. این خمیر را با برس یا اسفنج روی سطح قابلمه بمالید، بگذارید چند ساعت بماند، سپس با سیم بشویید.
![]()
روش پاک کردن با سس کچاپ
شاید عجیب به نظر برسد، اما کچاپ به خاطر وجود اسید سیتریک، می تواند زنگ زدگی یا تیرگی های جزئی را از بین ببرد. کافیست کمی کچاپ روی پشت قابلمه بمالید، ده دقیقه صبر کنید، سپس با دستمال یا اسفنج تمیز کنید. این روش برای قابلمه های مسی نتیجه فوق العاده ای دارد.
![]()
سرکه گرم و فویل آلومینیوم
اگر قابلمه تان آلومینیومی است، فویل آلومینیوم می تواند نقش سیم ظرفشویی را بازی کند. کمی سرکه را گرم کنید نه داغ جوشان و پشت قابلمه را در آن خیس کنید. سپس با تکه ای فویل آلومینیوم، سطح را بسابید تا لکه ها به راحتی جدا شوند.
![]()
در آخر
بعد از تمیز کردن، همیشه قابلمه را خشک کنید تا لکه های آب روی آن نماند. برای جلوگیری از سیاهی مجدد، می توانید قبل از پخت، لایه نازکی از روغن مایع یا اسپری نسوز پشت قابلمه بزنید. این کار باعث می شود در تماس با شعله، چربی ها نسوزند و سطح قابلمه دیرتر تیره شود. با رعایت این ترفندهای ساده و استفاده از مواد کاملاً خانگی، دیگر نیازی به مواد شیمیایی گرانقیمت یا تمیزکننده های تند ندارید. کمی صبر، چند ماده در دسترس و چند دقیقه سابیدن می تواند قابلمه های شما را دوباره مثل روز اول درخشان کند.
|
مطالب پیشنهادی از سراسر وب |

