به گفته یک متخصص، لازم است که در فصل زمستان زمان صرف شام را تغییر دهیم.
کاترین نورتون، دانشیار تغذیه ورزشی و تمرینی در دانشگاه لیمریک، بیان کرد که در روزهای کوتاهتر، باید شام را زودتر بخوریم تا خلقوخو، سوختوساز بدن (متابولیسم) و سلامت کلی ما بهبود یابد.
او در مقالهای گفته که در این مقطع از سال، ممکن است که افراد تمایل داشته باشند شام را دیرتر بخورند؛ اما برای تنظیم ساعت زیستی داخلی ما، یعنی ریتم شبانهروزی (سیرکادین)، باید دقیقاً برعکس عمل کنیم.

با شروع زمستان، توجه به زمان غذا خوردن شما، میتواند به اندازه نوع غذایی که میخورید، اهمیت داشته باشد. هماهنگ کردن زمان صرف وعدههای غذایی با ریتمهای طبیعی بدن، به ثبات سطح انرژی، بهبود خلقوخو و کیفیت خواب کمک میکند. فرایندهایی مانند هضم، ترشح هورمونها (از جمله آنهایی که برای خواب و گوارش مفید هستند) و حتی میزان کالری که در طول روز میسوزانید، همگی از ریتمهای شبانهروزی تبعیت میکنند.
پروفسور نورتون پیشنهاد میکند که بهترین زمان برای اتمام شام، «در حالت ایدهآل بین ۱۷:۳۰ و ۱۹:۰۰، یا حداقل دو تا سه ساعت قبل از رفتن به رختخواب» است.
از نظر علمی نیز ثابت شده که دیرتر غذا خوردن به طور بالقوه برای سلامتی مضر است. بسیاری از تحقیقات در حوزه روبهرشد حوزه «کرونونوتریشن» (تغذیه زمانی) پیشنهاد میکنند که «زمان غذا خوردن ما ممکن است تقریباً به اندازه نوع غذایی که میخوریم، مهم باشد».
یک تحقیق نشان داده افرادی که شام خود را ساعت ۲۲:۰۰ میخوردند، اوج قند خونشان ۲۰ درصد بالاتر بود و ۱۰ درصد چربی کمتری نسبت به افرادی که ساعت ۱۸:۰۰ شام خورده بودند، سوزاندند.
پروفسور نورتون همچنین یک مرور کلی بزرگ شامل ۲۹ کارآزمایی را مطرح کرد که به این نتیجه رسیدهاند زودتر غذا خوردن، کاهش تعداد وعدههای غذایی و مصرف بیشتر کالری روزانه در ساعات اولیه، مزایایی را به همراه دارد. این مزایا شامل کاهش وزن بیشتر و بهبود نشانگرهای متابولیک مانند کاهش فشار خون، قند خون و سطح کلسترول بود که افزایش بیش از حد هر یک از آنها، خطر حملات قلبی کشنده را افزایش میدهد.

باید مطمئن شوید که نزدیک به زمان خواب غذا نمیخورید؛ زیرا تحقیقات دیگری مصرف غذا در نزدیکی زمان خواب را با افزایش خطر چاقی و دیابت نوع ۲ مرتبط دانستهاند.
با توجه به این یافتههای اخیر، متخصصان معتقدند که هماهنگسازی زمان وعدههای غذایی با ریتم شبانهروزی، روشی امیدبخش برای پیشگیری از چنین اختلالات متابولیکی است؛ به ویژه اگر با دیگر انتخابهای سبک زندگی ترکیب شود.
نکته اصلی، هدفمند بودن است؛ انتخابهایی انجام دهید که در خدمت سلامتی شما باشند، نه قوانین خشکی که استرس ایجاد کند. سالمترین ریتم، ریتمی است که هم با زیستشناسی و هم با سبک زندگی شما هماهنگ باشد. بنابراین، به جای اصرار بر قوانین خشک، زمانبندی وعدههای غذایی را به عنوان ابزاری انعطافپذیر در نظر بگیرید. تمرکز واقعی باید روی غذا خوردن با آگاهی و نیت باشد.
این بدان معناست که باید اهداف خود (مانند کاهش وزن یا افزایش عملکرد ورزشی)، دفعات ورزش کردن، میزان نزدیکی زمان غذا خوردن به زمان خواب، احساس شما بر اساس زمان صرف شام و واقعبینانه بودن این برنامه با توجه به زمانبندی روزانه خود را در نظر بگیرید.
اگر بیشتر شبها بعد از ساعت ۲۱:۰۰ غذا میخورید و صبحها با خستگی از خواب بیدار میشوید یا احساس میکنید که خواب شما آرامشبخش نیست، ممکن است ارزش داشته باشد که صرف غذا در زمانهای زودتر را امتحان کنید.
اما اگر برای تمرین دیرهنگام غذا میخورید، آن هم خوب است. در این حالت بر کیفیت غذا تمرکز کنید نه زمان، وعدههای غذایی سبکتر و متعادلتری را انتخاب کنید و حداقل دو تا سه ساعت قبل از خواب، فاصله بگذارید.
|
مطالب پیشنهادی از سراسر وب |

