
منتو یک پیراشکی افغانی خوشمزه بوده کعه غذا رسمی افغانستان هم محسوب می شود، ما طرز تهیه پیراشکی منتو را برایتان آماده کرده ایم.
به گزارش پارسینه ؛ منتو یا مانتو یکی از غذاهای محلی افغانستان است که به دلیل طعم لذیذش، طرفداران بسیاری دارد. منتو در واقع نوعی پیراشکی است که با گوشت و ادویههای مخصوص پر میشود و به سفره های مردم افغانستان در مهمانی ها رنگ می بخشد. شما میتوانید این خوراک را در اندازههای دلخواه درست کنید و با انواع مختلفی از سس آن را مزهدار کنید.
مرحله اول:خمیر منتو
برای تهیه منتو شما باید خمیر را ابتدا آماده کنید. برای این کار:
مواد لازم برای خمیر منتو
| مواد لازم | مقدار |
| تخم مرغ | ۱ عدد |
| آرد سه صفر | ۳۷۵ گرم |
| نمک | ۱/۵ قاشق چایخوری |
| روغن زیتون | ۲ قاشق غذاخوری |

طرز تهیه خمیر منتو
- در یک ظرف تخم مرغ را با همزن مخلوط کنید.
- مقداری آب به تخم مرغ بیافزایید و دوباره هم بزنید.
- آرد، روغن و نمک را اضافه کنید.
- مواد را با هم مخلوط نمایید.
- با دست شروع به ورز دادن خمیر کنید.
- اگر خمیر خشک است و آرد روی سطح خمیر وجود دارد، مقداری آب اضافه کرده و خمیر را ورزدهید.
- روی خمیر را با سلفون بپوشانید تا ۳۰ دقیقه استراحت کند.
- روی ظرف خمیر را با پارچهای بپوشانید.
مرحله دوم:طرز تهیه مواد میانی منتو
مرحله دوم تهیه منتو، طبخ مواد میانی آن است که در ادامه آورده ایم.
مواد لازم برای داخل منتو
| مواد لازم | مقدار |
| گوشت چرخ کرده | ۵۰۰ گرم |
| گشنیز تازه | ۱ دسته |
| پیاز متوسط | ۲ عدد |
| سیر | ۲ حبه |
| فلفل قرمز | ۱ قاشق چایخوری |
| نمک | ۱ قاشق چایخوری |
| زردچوبه | نصف قاشق چایخوری |
| تخم گشنیز | ۱ قاشق چایخوری |
| روغن زیتون | به مقدار لازم |
طرز تهیه مواد داخل منتو
- پیازها را پوست کنید و به صورت نگینی ریز خرد کنید.
- در یک تابه مناسب مقداری روغن بریزید و روی گاز قرار دهید.
- اجازه دهید روغن کمی گرم شود،سپس پیاز خرد شده را درون ماهیتابه بریزید.
- بعد از تفت و سبک شدن پیاز، سیر را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید.
- گوشت چرخ شده را همراه با نمک، فلفل، تخم گشنیز و زردچوبه در ماهیتابه بریزید.
- اجازه دهید گوشت کمی تفت بخورد.
- به گوشت درون ماهیتابه، گشنیز خرد شده اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله سوم:آماده نمودن چاشنی منتو
در این مرحله شما باید چاشنی و سس منتو را تهیه نمایید.بدین صورت که:
مواد لازم تهیه چاشنی منتو
| مواد لازم | مقدار |
| لپه پخته شده | ۱ پیمانه |
| ماست چکیده | ۲ قاشق غذاخوری |
| نمک | نصف قاشق چایخوری |
| پودر تخم گشنیز | نصف قاشق چایخوری |
| زردچوبه | ۱ قاشق چایخوری |
| رب گوجه فرنگی | ۳ قاشق غذاخوری |
| سیر | ۲ حبه |
طرز تهیه سس منتو
- لپه را بپزید.
- در تابه ای سیر رنده شده را تفت داده و به آن لپه، نمک، تخم گشنیز و زردچوبه بیافزایید و کمی تفت میدهیم.
- رب را به مواد اضافه کنید و تفت دهید.
- بگذارید مواد جا بیافتد.
- در ظرف دیگر ماست، نمک و دو حبه سیر رنده را باهم ترکیب کنید.

مرحله چهارم:پیچاندن خمیر
مرحله چهارم تهیه منتو پیچاندن مواد در خمیر منتو است که نیازمند دقت فراوان است.در این مرحله:
- خمیر را بعد از نیم ساعت استراحت از ظرف خارج کرده و روی تخته کار قرار دهید.
- خمیر را به دو قسمت تقسیم نمایید.
- یکی از چونهها را برداشته و با وردنه نازک کنید.
- خمیر را به دایرههای کوچک تقسیم نمایید.
- ضخامت خمیر منتو باید خیلی کم باشد.
- مخلوط گوشت را در مرکز هر یک از خمیرها قرار دهید.
- لبههای خمیرها را به هم بچسبانید.
- در ظرفی مقداری کمی روغن ریخته و خمیر را به روغن مایع آغشته نمایید.
- خمیرها را پخاریز یا آبپز کنید، ولی مراقب باشید که خمیرها باز نشوند.
مرحله آخر:سرو منتو
- برای سرو می توانید هم لعاب را جداگانه بگذارید یا روی منتو هایتان بریزید.
- مخلوط ماست و سیر را در دیسی ریخته و پخش کنید.
- خمیرهای منتو را روی آن بریزید.
- چاشنی منتو را روی خمیرهای بریزید.
- غذایتان را با گشنیز تازه تزئین نمایید.
نکات مهم
- منتو غذای افغانی را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید.
- برای تهیه منتو می توانید از گوشت گوساله یا گاو استفاده میکنند.
- دستورهای مختلفی برای تهیه خمیر و چاشنیها آن وجود دارد.
- تهیه این غذا نیازمند صرف زمان و حوصله میباشد و زمان آمادهسازی آن ۳ تا ۲ ساعت زمان لازم دارد.
- برای بخار پز کردن منتوها میتوانید از یک سبد فلزی بر روی قابلمه استفاده کنید.
- خمیر این غذا را میتوانید به صورت آماده از فروشگاهها تهیه کنید.
نکات تکمیلی در مورد منتو غذای افغانی
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۳۰دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۳۰دقیقه میباشد .
منتو غذای افغانی را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۱۰ نفر مناسب میباشد .
|
مطالب پیشنهادی از سراسر وب |

