لبو یکی از خوراکیهای محبوب شب یلداست که با کمی خلاقیت میتواند به یکی از جذابترین بخشهای سفره تبدیل شود. تزیین لبو شب یلدا هم ساده است و هم تنوع زیادی دارد؛ از ایدههای سریع و مینیمال تا تزیینهای خاص و مجلسی که جلوه سفره را چند برابر میکنند.
۱. تزیین لبو شب یلدا با کمک قالب شیرینی
با استفاده از قالبهای متنوع، لبوهای خود را بهراحتی و بیدردسر تزیین کنید. برای اینکار ابتدا باید بگذارید لبوها بپزند. سپس لبوهای پخته را به صورت حلقههای باریک برش داده و با قالبهای فانتزی میوه، گل یا قلب، یا حتی قالبهای ساده مکعب و استوانه، شکلهای دلخواه خود را ایجاد کنید. این قطعات زیبا را میتوانید در کنار سایر میوهها روی سفره بچینید یا به سالاد اضافه کنید و به سفره شب یلدای خود رنگ و لعابی تازه ببخشید.

۲. تزیین لبو برای شب یلدا با سیخ چوبی
لبوهای پخته شده را بهشکلهای دلخواه مکعبی یا هر شکل دلخواه دیگر برش بزنید. سپس برشهای لبو را به سیخ چوبی زده و با میوههای رنگارنگ دیگر مانند انگور، آناناس، سیب یا هندوانه ترکیب کنید. این سیخهای خوشرنگ و جذاب را میتوانید در لیوان یا گلدان قرار دهید تا سفره یلدای شما را زیباتر کنند.

۳. تزیین لبوی شب یلدا به شکل گل رز (روش اول)
یک ایدهی جالب برای شب یلدا، تزیین لبو به شکل گل رز است که در ادامه یک روش آن را به شما آموزش میدهیم.
- چغندرها را به نازکترین ورقههای ممکن برش دهید.
- شکر، آب، نمک و آب لیمو را در یک قابلمه متوسط ترکیب کنید.
- مخلوط را روی حرارت متوسط گرم کنید تا شکر حل شود، سپس همه ورقههای چغندر را اضافه کنید. ورقهها را هم بزنید تا به هم نچسبند.
- بگذارید تا لبوها نرم و شفاف شوند. وقتی لبوها پختند، آنها را از شربت خارج کرده و روی یک سینی پوشانده شده با کاغذ روغنی یا سیلیکون قرار دهید.
- حدود ۵ تا ۷ ورقه لبو را (برخی کوچکتر و برخی بزرگتر)، روی هم قرار دهید. با کوچکترین ورقه شروع کنید و آن را محکم بپیچید تا مرکز گل رز شما تشکیل شود. به پیچیدن ورقههای بیشتر دور مرکز ادامه دهید. هر ورقه را طوری قرار دهید که از مرکز ورقه قبلی شروع شود. با ورقهها بازی کنید تا آنها را به دلخواه خود تنظیم کنید.
- وقتی گل رز به دلخواه شما شکل گرفت، با دقت یک خلال دندان را از یک طرف به طرف دیگر از مرکز آن عبور دهید.

۴. تزیین لبوی شب یلدا به شکل گل رز (روش دوم)
با استفاده از یک چاقوی تیز، طرحهای ظریفی شبیه به گلبرگهای گل روی سطح لبو ایجاد کنید. سپس، لبوی حکاکی شده را بهصورت ایستاده یا خوابیده در بشقاب قرار دهید. این تزیین ساده و در عین حال چشمنواز، هر مهمانی را خاصتر خواهد کرد.

۵. تزیین لبو شب یلدا با پنیر
یک ایده ساده و جذاب دیگر برای تزیین لبو، استفاده از پنیر خامهای است. با این تزیین هم ظاهر لبوها شیک و جذاب میشود و هم طعم متفاوتی به لبوها میدهد. فقط کافی است که لبوهای پخته شده را بهشکل دلخواه برش بزنید و پنیر خامهای را با استفاده از قیف قنادی روی آنها بریزید.
همچنین می توانید لبوها را بهصورت دایره ای برش بزنید و بهصورت لایهلایه (یک لایه لبو و یک لایه پنیر) روی همدیگر بچینید.

۶. تزیین سینی لبو به سبک لبو فروشهای قدیم
این روش ساده و خلاقانه یادآور لبوهای داغ لبوفروشیهای قدیمی است و سفره شما را گرم و جذاب خواهد کرد. برای اجرای این ایده، از سیخهای چوبی استفاده کنید و لبوها را بهترتیب از بزرگ به کوچک روی سیخ بچینید تا شکلی مخروطی یا شبیه به درخت پیدا کنند. سیخها را در یک بشقاب یا سینی مسی قرار داده و از شربت لبو که در حین پخت ایجاد میشود برای لعابدادن و ایجاد جلوهای براق روی لبوها استفاده کنید.

۷. تزیین لبو شب یلدا به شکل درخت کریسمس
برای اجرای این ایده نیاز به لبوهای کوچک، سیخ چوبی یا خلال دندان و یک اسفنج که به شکل مخروط صیقل داده شده است، دارید. ابتدا لبوها را بپزید و به شکل دلخواه مثل گل رز (که در گزینه سوم آموزش دادیم) تزیین کنید. سپس هر کدام از لبوها را به سیخ بکشید و از پایین تا بالای اسفنج را بهصورت ردیفی با لبوهای به سیخ کشیده پر کنید.
برای جذابیت بیشتر میتوانید از دانههای انار و میوههای دیگر هم کمک بگیرید.

|
مطالب پیشنهادی از سراسر وب |

