به گزارش رونویس، ترفندهای جالب آشپزی به افراد کمک میکند که بدون دردسر و زمان طولانی آشپزی خود را به پایان برسانند. در ادامه چند مورد از ترفندهای جالب آشپزی را که اغلب برای تهیه بهتر و دلپذیرتر غذاها استفاده میشوند را برای شما عزیزان انتخاب کردهایم. میخواهیم پرده از فوتوفنهایی برداریم که فرقِ «خوب» و «عالی» را مشخص میکنند.
بیشتر بخوانید:
۵ غذای ساده و مقوی برای صبحانه با تخممرغ + دستور تهیه
چه کنیم فلفل چیلی دیگر تند نباشد
برای از بین بردن تندی فلفلهای چیلی که معمولاً طعم بسیار تند و تیز دارند کافی است فلفل را از وسط با چاقوی تیز برش دهید و تمامی تخمها و رگههای داخل فلفل را دربیاورید، و سپس در آب سرد قرار داده و مصرف کنید. با این روش، تندی فلفل از بین میروند و در طعم آن تغییری ایجاد نمیشود.

کدام سبزی ها به آب گرم نیازمندند؟
در صورتی که نمیدانید کدام یک از سبزیجات را برای پختن ابتدا در آب سرد یا آب داغ بریزید، کافی است این نکته را در نظر داشته باشید که آن دسته از سبزیجات که روی زمین رشد میکنند به آب داغ نیاز دارند و آن دسته از سبزیجات که زیر زمین رشد میکنند برای پختن به آب سرد نیاز دارند.

پیاز را این شکلی خرد کنید
یکی دیگر از ترفندهای جالب آشپزی برای خرد کردن پیاز بدون دردسر به این شکل است که، باید ابتدا پیاز را از وسط به دو نیم قسمت کنید و هر قسمت را از پشت با استفاده از چاقوی تیز برشهای عمودی و افقی بدهید. با انگشتان خود قسمتهای برش داده را نگه داشته تا از هم باز نشوند و در نهایت با برش نهایی پیاز، پیاز نگینی شما آماده است. چنانچه فاصله برشها بیشتر باشد اندازه پیازهای خرد شده بیشتر خواهد شد.

با این کار ماکارانیها دیگر به هم نمی چسبند
ترفندهای لازم در مورد ماکارونی و انواع پاستا این است که برای آن که به هم نچسبند کافی است به ازای هر ۱۰۰ گرم ماکارونی یک لیتر آب اضافه کنید و مقدار آب را زیاد کنید. چنان چه میخواهید پاستا را با سس برای میهمانان خود سرو کنید، به آب آن روغن اضافه نکنید زیرا این کار باعث میشود سس جذب پاستا نشود و طعم خوبی را به پاستا نمیدهد.

نکتهای در مورد رنده کردن انواع پنیر
نکته لازم در مورد رنده کردن انواع پنیر در آشپزی این است که اغلب پنیرها در صورتی که در دمای محیط قرار بگیرند بافتی نرم را به خود خواهند گرفت و به سختی میتوان آنها را رنده کرد. برای رنده کردن راحتتر پنیرها باید ۲۰ دقیقه آنها را در فریزر قرار دهید و بعد آنها را رنده کنید.

ترفند درآوردن پوسته تخم مرغ از غذا
برای بیرون آوردن پوسته تخم مرغ از داخل ظرف میتوانید این ترفندهای جالب آشپزی را به کار ببرید. ابتدا انگشت خود با آب خیس کنید و به پوست تخم مرغ نزدیک کنید، با این ترفند به دلیل ایجاد خاصیت مغناطیسی بین پوسته تخم مرغ و انگشت دست شما به راحتی میتوانید پوسته را از داخل ظرف خارج کنید.

روش پوست کندن گوجه فرنگی
برای پوست کندن گوجه فرنگی روش ساده و راحتی را به شما پیشنهاد میدهیم. گوجه فرنگی از مواد غذایی پرکاربرد در آشپزی میباشد و در اکثر غذاها از گوجه فرنگی استفاده میشود که معمولاً باید پوست آن را بگیریم. بهترین روش برای پوست کندن گوجه فرنگی این است که انتهای آن را به صورت X برش داده و آن را به مدت ۱۵ تا ۲۰ ثانیه در آب درحال جوشیدن قرار دهید و بعد از درآوردن گوجه فرنگیها از داخل آب به راحتی میتوان پوست آن را گرفت و مصرف کرد.

جایگزینهای سالم برای نمک
یکی از مهمترین ترفندهای جالب آشپزی جایگزین کردن سرکه به جای نمک در آشپزی میباشد. یکی از ترفندهای سالم در آشپزی مدرن استفاده از انواع سرکههای بالزامیک، سرکه سیب و سرکه انگور به جای استفاده از نمک در غذاهاست که معمولاً عطر و طعم شوری را به غذا میدهد.

سیب زمینی را در یخچال نگهداری نکنید
سیب زمینی وقتی در دمای پایین برای مدت طولانی قرار بگیرد، دارای طعم شیرینی میشود که برای غذا مناسب نیست.

چگونه یخ گوشت را آب کنیم؟
بعضی از افراد وقتی میخواهند یخ گوشت یا مرغ را از بین ببرند، آنها را در یک ظرف پر از آب گرم قرار میدهند، ولی این کار اصلاً درست نیست، زیرا باعث میشود مزه گوشت تغییر کند و فرم و حالت طبیعی خود را از دست بدهد. اما روش درست چیست؟ برای اینکه به روش درست یخ را آب کنید، پاکت گوشت را درون بشقابی قرار بدهید و در یخچال یا محیط اتاق بگذارید تا به آرامی یخ آن آب شود.

سیب زمینی آب پز را چگونه له کنیم؟
برای بهتر له کردن سیب زمینی از مخلوط کن استفاده نکنید، زیرا باعث میشود سیب زمینیها به یکدیگر بچسبد، بلکه از یک گوشت کوب استفاده کنید. زیرا استفاده از گوشت کوب باعث میشود یک بافت متخلخلی برای سیب زمینی باقی بماند.

شیر را در درب یخچال نگذارید
دمای درب یخچال نسبت به محیط درونی یخچال بیشتر است، به غیر از این مورد، هر سری که درب یخچال باز میشود، یک افزایش دمای نیز مجدداً به وجود میآید. پس قرار دادن شیر در این بخش پیشنهاد نمیشود، زیرا باعث کاهش دمای آن خواهد شد.

در فر را باز نکنید
وقتی که کیک یا شیرینی را درون فر قرار میدهید، برای اینکه پف خوبی بکند، در فر را مکرر باز نکنید، زیرا باعث میشود تا کاهش دما برای فر اتفاق بیفتد و پف کردن شیرینی به خوبی اتفاق نیفتد.

درست کردن پیتزایی ترد
برای اینکه نان پیتزای شما ترد شود، در گام اول سعی کنید از نان پیتزای تازه استفاده کنید و به غیر از این مورد، خمیر پیتزا را قبل از اینکه مواد را رویش بچینید برای چند دقیقه در فر قرار دهید تا اندکی بپزد. در هنگام پخت نیز اول شعله زیرین فر را روشن کنید تا نان به خوبی بپزد.

استفاده از چند تخته
حداقل در آشپزخانه از دو تخته استفاده کنید، یکی برای سبزیجات و دیگری برای گوشتها. دلیل این امر افزایش میزان تمیزی میباشد، زیرا گوشتها به صورت خام دارای یک سری از باکتریها هستند که برای سلامتی مضرند و این باکتریها میتوانند در صورت تماس با محیط، روی آن باقی بمانند و اگر روی یک تخته باقی بمانند، میتوانند به راحتی با سبزیجات ترکیب شوند و از آن جهت که اکثرا سبزیجات به صورت خام استفاده میشوند، این باکتریها وارد بدن ما میشوند و میتوانند دردسر ساز باشند.

از چاقوهای مناسب استفاده کنید
از چاقوهای ارهای برای برش نان استفاده کنید و از چاقوهای ریز برای برش سبزیجات بهره ببرید. به طور کلی در آشپزخانه از چهار مدل چاقو استفاده کنید، چاقوی سرآشپز، چاقوی نان، چاقوی چند منظوره و چاقوی سبزیجات.

ظرفهای جداگانه برای طبخ غذا داشته باشید
برای طبخ مدلهای متفاوت غذا، از ظرفهای گوناگون استفاده کنید، برای مثال برای درست کردن پاستا از تابههای گود و ضخیم استفاده کنید، یا برای درست کردن پنکیک از تابهای کوچک با ضخامت کم بهره ببرید. در صورتی که قصد دارید تا گوشت بپزید، از یک تابه ضخیم با لبههای بلند استفاده کنید. برای پخت برنج با توجه به حجمی که مد نظر دارید، یک قابلمه مناسب انتخاب کنید، برای مثال اگر شما مقدار کمی برنج بخواهید درست کنید و از قابلمه بزرگ استفاده کنید، همهی برنج شما تبدیل به ته دیگ خواهد شد.

شیشههای ترشی و مربا را چگونه پر کنیم؟
شیشههای را که درون آنها از مربا نگهداری میکنیم، باید مقدار خیلی کمی را در بالای آنها خالی بگذاریم، منظور از فضای خیلی کم در حد ۱ الی ۳ میلیمتر است. اگر قصد دارید تا داخل شیشهای از میوهها و گوجه نگهداری کنید، فضای بالای آن را به اندازه ۱۰ الی ۱۵ میلیمتر باز بگذارید. شیشههای که درون آنها ترشیجات را نگه داری میکنیم، باید تا لبه ظرف یک فاصله ۲۵ الی ۳۰ میلیمتری را خالی داشته باشند.

اول تابه را داغ کنید
برای اینکه مواد سرخ کردنی را با حالت بهتری سرخ کنید، اول تابه را به خوبی داغ کنید و بعد مواد را به آن اضافه کنید، این کار باعث خواهد شد بافت مواد سرخ کردنی بیشتر حفظ شود و خوش فرمتر در بیایند.

مواد را به دمای محیط برسانید
به طور کلی پیشنهاد سرآشپزان این است که، موادی که قرار است از آنها در پخت و پز استفاده کنید را اول به دمای محیط برسانید و سپس از آنها استفاده کنید. این کار باعث خواهد شد تا خروجی غذای شما لذیذتر باشد.

|
مطالب پیشنهادی از سراسر وب |

